Unga killar röstar fel

En sak som irriterad mig allra mest sedan valresultatet presenterades och som både har med kön och Socialdemokraterna att göra är Sahlins nedvärderande av hur “unga killar” röstar. Sahlin deklarerade innan valet att hon ville se ett ökat valdeltagande och när hon fick som hon ville blev hon ändå inte nöjd. De “unga killarna” röstade nämligen fel. Om jag vore ung kille (eller unga kvinna som röstade så som de unga killarna påstods göra) skulle jag aldrig ens överväga att rösta på ett parti vars partiledare viftar bort framgångarna hos de två partier som verkligen drivit EU-frågor och kämpat för den personliga integriteten med att de är någonting som “unga killar” gör. Om Sahlin har rätt är inte problemet att unga killar bryr sig utan snarare att hennes parti inte också gör det.

En reaktion på ”Unga killar röstar fel”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *