DN avslöjar att alla män inte får knulla men gärna skulle vilja göra det

Helt omotiverat skapade Dagens Nyheter ett fejkat konto på sexkontaktsajten BodyContact. Den tonåring artikelns rubrik skvallrar om är i själva verket 18 år, men då det säljer att anspela på att äldre män har sex med barn (för vuxna brukar tretton-fjortonåringar ses som barn) väljer DN att skriva tonåring. DN liksom andra svenska tidningar säljs till en publik som måste hinna sätta kaffet i halsen bara av att se rubriken för att de ska se någon poäng i att köpa tidningen eller klicka på länken. DN vill förutom att få dig att tro att det skulle kunna röra sig om ett lagbrott (person under 15 år) insinuera att artonåringen skulle kunna vara hur ung som helst när de skriver ”Vi uppgav åldern 18 år, vilket är ett krav för att få registrera sig på sidan. Någon kontroll av åldern gjordes inte”.

På några timmar fick användaren 271 svar. Är män en utsvulten vargflock som en signatur som vill varna fejkanvändaren skriver? Det går en kvinna på tio män på BodyContact grovt uppskattat vilket innebär att det är få kvinnor som brukar vara online. Av erfarenhet vet jag att män föredrar att skriva till kvinnor som är online vilket brukar vara en mycket liten målgrupp åtminstone i mindre städer. När jag är online får jag mycket mer svar än när jag inte är det, ingenting konstigt med det, jag fungerar likadant när jag skriver till någon på Facebook eller liknande. Det är också av vikt när kvinnorna senast var inloggade, vill du ha störta möjlighet till kontakt skriver du till en person som är online eller har varit det nyligen. Förmodligen har fejkanvändaren varit online under hela försöket.

Sanningen är att många män inte är ute efter kontakt, de är ute efter svar i första hand som förhoppningsvis leder till kontakt. Jag känner män som är registrerade på BodyContact som berättat att de aldrig har fått ett enda svar och för dem som har erfarenhet av detta har det hänt någon enstaka gång. Kvinnorna som är mycket färre på BodyContact har det motsatta problemet, de får svar hela tiden, vilket gör att alla kvinnor inte ens läser breven de får. Jag har tidigare skrivit att det känns som att jag ska rekrytera en anställd när jag läser mailen jag får och kanske är det också så det som skriver till mig känner? Den senaste tiden har jag sökt sommarjobb och vänner till mig har sagt att jag måste söka minst hundra då kanske en tiondel kommer svara mig och av de som svarar mig är det inte alls säkert att det kommer ett positivt besked. Ungefär så tror jag män som har ett konto på BodyContact tänker.

Vad vill Dagens Nyheter med denna låtsasundersökning och hur kan DN dra slutsatsen att äldre män vill knulla med unga kvinnor? Männen på BodyContact (de som framstår som allra mest desperata) har gemensamt att de skulle knulla vilken kvinna som helst bara på de fick chansen. Jag hoppas att läsarna som satte kaffet i halsen igår morse är medvetna om att de flesta män som finns på BodyContact aldrig kommer träffa någon att ha sex med via sajten. Tjatet och betalningserbjudandena tyder åtminstone inte på det. Låt mig anta att det inte var 271 unika användare som mejlade Dagens Nyheters fejkanvändare.

10 reaktioner på ”DN avslöjar att alla män inte får knulla men gärna skulle vilja göra det”

 1. Personlig notering: Åldern på BodyContact uppdateras inte automatiskt, men jag tror ändå att den i de flesta fall stämmer bättre överens med verkligheten än de kukstorlekar BC-männen uppger.

  Vi pratar om att medelkuken är 13-15 cm lång i Sverige. På BC är den mellan 18-20 cm bland de som har uppgett storlek (inget tvång) så jag borde skriva till DN om hur upprörd jag är över att det saknas en kukstorlekskontroll. Alla män borde bli undersökta innan de får registrera sig!!!

 2. Du är sund som kefir, Johanna. DN fjantar sig med en sensationssökande nonsensundersökning. De borde åtminstone ha ordnat med en kontrollgrupp – en kvinna på 25 eller så – för att se vad det gav för utdelning. Och en på 40.

  Jag minns Eartha Kitt på en show i Stockholm på det tidiga 1970-talet. Mellan två sångnummer halsade hon en flaska champagne och sa eller sjöng (jag minns inte vilket) om ironin i att:

  "Life made me beautiful – at forty"

  Kukstorleksstatistiken är väldigt festlig och som du säger mycket mer avslöjande. Jag ska därför akta mig för att säga något om min. Vad var det Strindberg mätte upp på sin, förresten? Det måste vara det mest berömda svenska kukmåttet.

  Hur som helst, han hade annat att skryta med. I motsats till DN.

 3. Din personliga notering fick mig att fnissa hysteriskt.

  Det var spännande att få veta lite om hur männens trollfiske ser ut från andra sidan förhandlingsbordet.

 4. Widham: DN tycker sina läsare är så efter sig att de måste upplysa dem om att en person som registrerar sig på BodyContact (vars enda syfte är att förmedla sexkontakter) kommer få mail som direkt eller indirekt anspelar på sex.

 5. Jag reagerade också över den där artikeln (surprise!) Fick känslan av att den är skriven av debila praktikanter. De skapade "en så kallad profil" och låtsades vara 18. Jaha! Jag är 23 och får betydligt fler än 271 mail när jag sitter uppkopplad några timmar. En stor del av breven är ju män som bara vill ha kåta internetvänner och framför allt brukar de som frågar efter msn vara mer än intresserade av att bara socialprata nonsens i evigheter. Utsvultna män som gärna pratar sex med kvinnor som är intresserade av samma sak. De kan ju inte gärna leta efter dessa på Lunarstorm.

  Och; välsituerade män i 50-årsåldern som skriver vulgära brev om att penetrera en med champagneflaskor eller fylla ens fitta med cornflakes väntar sig knappast något seriöst svar. Han har helt andra intentioner (vilket även en hjärncellslös kan förstå) men jag tvivlar på att de ryms i Niclas Olssons kartläggning.

 6. På Lunarstorm blir du nog avstängd ganska fort om du skriver om sex till unga kvinnor. Hade det varit som DN ville få oss att tro – att BodyContact är ett community vilket som helst – hade 271 mail om sex varit anmärkningsvärt men när det som på BC går någon enstaka online kvinna på 10-100-tals män (i mindre städer) är det inte så konstigt att det är just de få kvinnorna som blir mailbombade.

 7. Haha, klockrent Johanna! Heck, JAG fick mail från ett antal män när jag var reggad på BC, trots att jag var listad som heterosexuell man… men att män är kåta har tydligen fortfarande sensationsvärde i gammelmedias värld.

 8. Bodycontact är segt som sirap men jag har fått napp där ett antal gånger även om det inte var några ensamma 18-åringar. Att ge sig på sajten är billig journalistik och Jo DN blir mer och mer en lågbudget tidning. Det har att göra med att Bonnierkoncernen har överfört en massa pengar och resurser till tidningen City i Stockholm (som skulle kämpa med Metro om annons intäkterna). DNs ekonomi är dock till stora delar dold eftersom bolaget helt kontrolleras av familjen Bonnier. Men egentligen handlar det om att hävda en feminstisk diskurs som tidningen sedan länge driver

  där män är sex hungriga monster (ganska sant) medan kvinnor är värnlösa offer (mycket osant).

  Elda en DN i vårsolen tycker Mr. Tzing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *