Riktiga och oriktiga bröst

Att kvinnor är duktiga på att hugga varandra i ryggen är ingen nyhet. En av anledningarna till att systerskap känns så angeläget och avlägset på samma gång. Om det är lika vanligt i manliga kretsar har jag ingen aning, det får nog aldrig jag som kvinna veta. I vilket fall som helst kan vi slå fast att om det är lika vanligt eller vanligare så är män bättre på att dölja sitt skitsnack.

Vet inte hur många gånger jag hört främst kvinnor men även män dissa kvinnors bröst för att inte vara riktiga. Vi pratar inte om bröst som legat under kniven utan så kallade “fettbröst”, det brukar låta det där är inte riktiga bröst, det är bara fett.

Efter att jag frågat runt är riktiga bröst “grundbrösten”, de bröst du har oberoende av vikt. Jaha? En långt gången anorektisk kvinna har möjligen tendens till bröst (bröstvårtor och så) så naturligtvis är bröst beroende av att det finns en del fett.

Har den som tränar på gym fejkmuskler? Räknas bara de muskler du formar i din vardag omedvetet? Jag begriper fortfarande inte varför en smal kvinnas små bröst skulle vara mer bröst än mulligare tjejs gigantiska. Räknas bara proportioner?

Riktiga bröst?
Fettbröst?

Jag har med den logiken en äkta bakdel. Den är stor vare sig jag väger 50 kg eller 63. Den är tydligt markerad I FÖRHÅLLANDE till min övriga kropp, men det är knappast större till ytan än en riktigt stor kvinnas bakdel. Jag är förvirrad så jag nöjer mig med att jag har en bakdel som jag uppskattar och är skön att sitta på. Tack mamma!

This entry was posted in Bara bröst. Bookmark the permalink.

18 Responses to Riktiga och oriktiga bröst

 1. xzpq says:

  Du har rätt i det mesta i resonemanget. (Storleken på din bakdel vid olika kropsvikter kan jag inte uttalan mig om 😉 )

  Det där om "inte riktiga bröst" utan "bara fett" kan man kanske säga om brösten på mycket feta åttaåringar, typ. (De kan dessutom se likadana ut på både pojkar och flickor)

 2. Jörgen says:

  va! Finns det en sån diskussion? Har väl aldrig hört nåt så dumt. (..eller , jo det har jag kanske, men ändå!)

  Har svårt att tro att det finns några funderingar på just det temat hos några män. Vissa gillar stora, andra små, och de flesta av oss gillar nog alla sorter…

  Det fascinerande med bröst är ju att de är specifikt kvinnliga, vi har ju inga själva, och därför är de sexuellt laddade bara genom att de existerar, på samma sätt som proportionellt sett bredare höfter är en kvinnlig signal.

  Och att de för de flesta kvinnor är erogena, och att de kan signalera upphetsning.

  Och mitt i alltihopa är de också i nån slags mening magiska eftersom de kan producera mat åt en bäbis.

  Själva utformningen är för de flesta en bisak, faktiskt…

 3. Henric says:

  Jag har en jämnårig manlig vän som alltid pratar i de här termerna. Han verkar uppriktigt inbilla sig att hos tunnare kvinnor med tilltagen byst så består den till 98% av bröstkörtel. En jäkla tur att han har fel för sådana bröst vore inte det minsta roliga att klämma på..!

 4. Vad PK det låter men det roliga med bröst är ju att de inte är likadana.

 5. Ia says:

  fnissar Min mamma har en fet bak som hon skyller på sitt mångåriga och långåriga kontorsjobb. Det är därför jag har börjat stå upp på jobbet.

  För många herrans år sen i Lund såg jag två kvinnliga porslinsnegresser med gigantiska bakdelar och jag funderade länge och väl på att köpa dem och köpte dem aldrig. Ett o-köp jag fortfarande ångrar!

  Kan du inte fotografera din bakdel så att vi får se din bakdel?

 6. Min bakdel är roligare på film. Det känns som att den tar upp halva skärmen. Haha. Se det som ett konstaterande och ingenting annat 🙂

 7. dojje says:

  är det inte så att det är tämligen svårt att minska mängden fett på sin bakdel? kan ju vara därför den inte blir mindre när resten av dig blir det.

  har för mig att kvinnors rumpor motsvarar mäns magar på det viset. att fettet lätt sätter sig där men aldrig går bort, det vill säga. men å andra sidan är jag ju inte kvinna och minna minnesfragment från biologilektionerna upphör här.

  vad gäller "äkta bröst" var det något av det värsta jag hört idag, ungefär i stil med:

  http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/7758127.stm

  bröst har väl aldrig varit något annat än fett?!

 8. Alexander says:

  Lol. Jag har aldrig träffat på distinktionen förut. Jag tycker alla bröst är riktiga, inklusive de opererade (fast jag föredrar "naturliga"). Men om man ska gå in på detaljer kan väl sammansättningen variera. Bröst består så vitt jag vet delvis av fett och delvis av muskler och bindväv. Och så mjölkkörtlar då. Har jag missat något? Och om en stor andel av brösten är fett, då antar jag att de är mer benägna att ändra storlek när kroppen gör det, liksom övriga fettsamlande delar som lår, höfter, stjärt och mage. Jag har också för mig att om andelen fett i brösten är relativt liten så blir de fastare och fylligare, men det finns kanske annat som också påverkar formen.

  Nå, det var allt från mig för denna gång.

 9. Fredrik says:

  Jag får instämma med tidigare kommentarer om att jag aldrig hört det där om att själva storleken/formen i sig skulle avgöra om brösten förtjänar att kallas "riktiga" eller inte. Jag har fått för mig att det snarare är de syntetiska implantatens vara eller icke vara som brukar debatteras, men jag kanske har fel.

  Själv tillhör jag väl de konservativa då, eftersom jag -om jag måste välja- hellre fantiserar om små bröst än om bröst av plast.

 10. Fredrik says:

  … kan dock tillägga till mitt tidigare inlägg att det såklart är en viss skillnad på rena sexfantasier och på att verkligen bli förälskad i en person. Blir man kär på riktigt spelar nog inte de där olika kroppsidealen och önskemålen lika stor roll längre. Man kan plötsligt leva tillsammans med nån som inte alls ser ut som den man såg i fantasin innan. 🙂 Det är därför all utseendehysteri är så tragisk och onödig.

 11. Jag som alltid trott att "oäkta" innebar implantat. O andra sidan har jag aldrig haft någon egentlig orsak att bry mig vare sig om diskussionen eller bröst.

  Jag tror män och kvinnor pratar ungefär lika mycket skit. De flesta gör det för att avreagera sig på något som stör dem(?), inte illa ment alltså. Men att fler kvinnor än män också använder det som vapen. (Därav det besläktade påståendet att män är rakare än kvinnor.)

  Det är mina tankar från en kvinnodominerad branch, men jag kan ha fel.

  Alex

 12. "Själv tillhör jag väl de konservativa då, eftersom jag -om jag måste välja- hellre fantiserar om små bröst än om bröst av plast"

  Om det är konservativt tänkande är nog 98% av befolkningen konservativa. Jag misstänker att de flesta också väljer stora framför fejkbröst…

 13. Ia says:

  "Man kan plötsligt leva tillsammans med nån som inte alls ser ut som den man såg i fantasin innan."

  Det är den räddningsplanka som alla småfula, jag höll på att skriva småfulla, klamrar sig fast vid.

 14. Är det inte så ytliga människor fungerar? Själv bryr jag mig inte särskilt mycket, inte alls vore nog en lögn.

 15. liv says:

  Oj, jag måste erkänna att jag aldrig någonsin har hört talas om "fettbröst" eller någon diskussion kring riktiga bröst eller inte, förutom jämfört med sillisar förstås. Tanken har aldrig slagit mig själv heller. Och då har jag ändå egna och nog har jag diskuterat bröst…

 16. emmy says:

  ja…bröst består ju av fett till stor del. Löjligt sätt att tänka! Jag har stora bröst jämt, även när jag är smal, men nu är jag inte så smal, så mina bröst är bara halväkta då eller?

 17. MrTeatime says:

  jag trodde bröst så att säga bestod av fett, lymfkörtlar och mjölkkörtlar. Gör de inte det?

 18. lissy says:

  det är väll kanse de att fettvalkar med bröstvårtor inte ser ut som bröst, vilket lätt kan kännas lite oäkta, vara för det hänger något se kanske det itne ser ut som bröst, amma sak med extremt smala, bara för bröstvårtorna finns där betyder inte de att bröste finns där också ;). Jag tror man vill säga att bröst som SER UT SOM bröst, är bröst. vaken enbart bröstvårtorna eller fettvalkar är ju "bröst" hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *