Georg Kress och åldrande

Min vän Sara (medvetet lämnar jag inte ut hennes efternamn) har en bok som heter "Människans könslif", ni som läser vet säkert vad det är, hur som helst utkom boken 1917 och är skriven av Georg Kress. Jag vill mer än gärna läsa den, ska kolla om den går att låna på biblioteket. Boken påstås innehålla argument för att det nog inte är så bra att vänja sig med bra sex, tvärtom. Har du dåligt sex och sedan lite slumpvis upplever bra sex kommer det bra sexet sexet vara mycket bättre än om du alltid hade bra sex.

Varifrån känner vi igen dessa tankegångar?

Jag har vi flera tillfällen uppmanats att vänta med saker tills jag blir äldre med argumentet att annars kommer jag inte kunna uppleva det när jag är äldre. Det finns ju en destruktiv tanke om att allt roligt ska ske innan tjugofemårsdagen. Efter tjugofem kommer barnen och då blir det artonårigt ansvar och ingenting mer. Tråkig inställning. Är det samma folk som säger att de ska dö när de blir tjugofem?

Argumentet har använts för att få mig att inte göra det delar av vuxenvärlden inte gillar. Vänta tills du blir arton, annars är ingenting roligt på din artonårsdag. Vad ska vi som var på krogen för tidigt göra då? Är vi dömda att misslyckas nu, jag bara undrar. Med den logiken borde vi inte göra någonting innan vi fyller 80 år om man menar att det vi gör idag inte kan upplevas imorgon.

Är inte de människor som tänker en gång roligt men aldrig mer väldigt överspända? Jag har inte så stora krav på min vardag, sex och lite intellektuellt utbyte och händer någonting utöver detta ser jag det som ett plus. Jag har ingen idé om att det ska hända storslagna saker varje dag. Förutom att det vore orealistiskt skulle jag nog bli deprimerad.

Jag har tänkt helt annorlunda, att jag vill göra det roliga medan jag är ung, när jag fortfarande kommer undan med "fel åsikter". Som bekant fungerar "jag var ung och dum" rätt bra som ursäkt även om jag inte kommer slänga fram den ursäkten i tid och otid. Jag har inte synen på unga människor som dumma och jag tycker det är tragiska att så få vill vara stolta över den person de var när de var ung.

Problemet som uppstår om femtonåringar börjar komma in på krogen är att dagens artonåringar inte kan hävda sig själva med vad de får och andra inte får. In i det sista ska man komma på en bra ursäkt för att åldras, en man sa "det enda som är bra med att åldras är ju att man får mobba yngre". Vad är din ursäkt? (Jag har världens kris för att jag snart fyller år, ska försöka komma på en bra ursäkt)

6 reaktioner på ”Georg Kress och åldrande”

  1. Infrastrukturen. Missar du bussen kan dagen i sämsta fall vara helt förstörd alternativt väntar du i 30-60 minuter. Det gör mig väldigt stressad, men stockholmare verkar inte vara mindre stressade trots att det går bussar var tioende minut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *